De afgelopen jaren is de e-bike in Nederland alsmaar populairder geworden, maar inmiddels heeft het een concurrent gekregen die er zeker toe doet: de speed pedelec. In principe is dit gewoon een elektrische fiets maar dan sneller, ze kunnen namelijk tot maar liefst 45 kilometer per uur halen en dat zonder dat je je ook maar echt hoeft in te spannen! Voor fietsforenzen is de speed pedelec dan ook echt een uitkomst aangezien je met behulp van deze e-bike nog sneller op het werk bent. Hieronder leggen we meer uit over deze snelle elektrische fietsen! 

 

Hier moet je op letten bij een speed pedelec 

Als je van plan bent om een speed pedelec te kopen dan raden we je allereerst aan om eens op https://www.stromerpedelec.nl/ te kijken. Op deze site vind je namelijk diverse geschikte opties, er zal dus zeker een snelle elektrische fiets tussen zitten die geschikt is. Nadat je een speed pedelec hebt gekocht, zul je ook nog een helm aan moeten schaffen. Je bent namelijk verplicht om dit te dragen terwijl je fietst op je snelle tweewieler. Let er wel op dat dit niet zomaar een fietshelm mag zijn, het moet namelijk het NTA 8776 keurmerk hebben. 

 

Je moet een kenteken aanvragen voor je speed pedelec

Daarnaast zul je nadat je een Stromer pedelec hebt gekocht ook nog een kenteken moeten regelen voor de fiets. De speed pedelec moet je namelijk daadwerkelijk registreren en op je naam zetten doordat ze door de overheid geschaard worden onder gemotoriseerde voertuigen, net als scooters en brommers dus. Hierdoor zal je speed pedelec voorzien worden van een geel kenteken. Met een beetje geluk zal de verkoper van de fiets er desondanks voor zorgen dat de pedelec geregistreerd wordt, dit hoef je dan dus niet eens zelf te doen. Wel moet je dan nog de fiets op je naam zetten, dit doe je bij een geregistreerd RDW punt.

 

Ook moet je een verzekering en bromfietsrijbewijs hebben

Als je een speed pedelec hebt gekocht, zul je natuurlijk de fiets moeten verzekeren. Dit is hoe dan ook verstandig, je wilt immers niet met hoge reparatiekosten komen te zitten na een verkeersongeval. Je nieuwe fiets zul je desondanks niet eens mogen gebruiken in het verkeer als je geen bromfietsrijbewijs hebt, dit is namelijk een verplichting volgens de overheid. Als je op een speed pedelec rijdt zonder dit rijbewijs en de politie houdt je aan dan kun je hiervoor een bekeuring krijgen.