Heb je je zoon of dochter net een nieuwe kinderfiets cadeau gedaan? Of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan raden we je aan om direct een passende kinderfietstas te kopen voor je kind. Fietstassen voor kinderfietsen hebben namelijk de nodige meerwaarde te bieden. Of je nu kiest voor een kinderfietsmandje voorop de fiets of voor een enkele of dubbele fietstas achterop: je maakt het fietsen voor je kind een stuk veiliger. Moet je zoontje of dochtertje bijvoorbeeld naar zwemles, dan kun je de tas met zwemkleding veilig en droog opbergen in de kinderfietstas. Je loopt zo geen risico dat een rugzak of losse tas in het fietswiel belandt. En natuurlijk kun je ook de schooltas elk dag veilig opbergen in de fietstas. Maar waar moet je goed op letten als je op zoek gaat naar de beste kinderfietstas? In dit artikel kun je goede tips lezen om de juiste keuze te maken!

 

Let op de inhoudsmaat van de fietstas

Een fietstas kopen voor een kinderfiets is altijd leuk om te doen. Maar cruciaal is wel dat de fietstas er niet alleen aanzit voor de sier, maar ook daadwerkelijk efficiënt gebruikt kan worden. Zorg daarom dat je een kinderfietstas aanschaft met voldoende inhoud. Een kleine fietstas waar de schooltas met schoolspullen van je kind nét niet inpassen, is een van de grootste frustraties van ouders (en van je zoon of dochter zelf). Bij het uitkiezen van een goede maat fietstas voor een kinderfiets is het dan ook aan te raden om de tas uit te testen. ZO weet je zeker dat de inhoud voldoende is!

 

Waterdicht of niet?

Let erop dat niet alle fietstassen voor kinderfietsen (volledig) waterdicht zijn. Bijna altijd is een waterdichte fietstas aan te raden, zeker als je kind de fietstas voor het vervoeren van schoolmateriaal gebruikt. Als er iets is dat je niet wilt, is het wel dat schoolboeken, schriften en agenda’s nat en doorweekt raken.

 

Het materiaal van de kinderfietstas

Houd verder in de gaten welk materiaal voor de kinderfietstas die je nodig hebt het meest geschikt is. Ga je voor een hardcover fietstas? Dan kies je voor optimale veiligheid, want deze fietstassen kunnen niet onverhoopt tussen de spaken van de wielen terechtkomen. Nadelig aan dit type kinderfietstas is wel dat de fiets hier breder van wordt en in de schuur meer ruimte in beslag neemt. Gebuikt je zoon of je dochter de fietstas vooral voor een krantenwijk? Dan is een fietstas van zachter en flexibeler materiaal een slimmere keuze, zodat de kranten en folders gemakkelijk meegenomen kunnen worden.