Er zijn heel veel verschillende fietstassen op de markt. Veel fietstassen zijn universeel en kunnen zowel door dames als heren gebruikt worden. Daarnaast zijn er fietstassen die voor bepaalde doelgroepen gemaakt zijn. Er zijn fietstassen dames, heren, jongens en meisjes in vele modellen en tinten. Aan het soort tas kun je over het algemeen wel opmaken voor welke doelgroep de tas gemaakt is of dat de tas voor universeel gebruik is ontworpen. Zo zijn er de bekende dubbele fietstassen voor alledaags gebruik die je aan beide kanten van de bagagedrager bevestigd met riemen die een vrolijk vrouwelijk uiterlijk kunnen hebben. Daarnaast zijn er zadeltasjes die praktisch zijn voor een bandenplaksetje en zijn er stuurtassen en voorwieltassen op de markt. De stuurtassen zijn fijn voor een leuke tourrit op de fiets. De fietstassen voor de voorwielen zijn over het algemeen universeel en geschikt voor een fietsvakantie. Dubbele fietstassen met een vak voor op de bagagedrager zijn ook erg fijn om veel spullen in mee te kunnen nemen. Hiermee kun je al je spullen prettig verdelen over de verschillende vakken. Andere fietstassen zijn weer gemaakt om je laptop in mee te nemen. De meeste fietstassen zijn waterdicht of hebben daar een hoes voor.

Specifieke kenmerken van dames fietstassen
Wat opvalt is dat fietstassen voor dames hele vrouwelijke elementen hebben. Veel van deze tassen hebben bijvoorbeeld een bloemenpatroon of een speels motief in vrolijke kleuren. Stippen of luipaardstrepen. Andere fietstassen hebben leuke afbeeldingen van poezen, honden, of en Delfts-blauw motief.

De vrouwelijke motieven op de fietstassen, geven de tassen duidelijke kenmerken. Als je een hele vrouwelijke fietstas wil, zijn deze tassen daar heel geschikt voor. Bepaalde fietstassen hebben ook een model die ze vrouwelijke kenmerken geven. Dit zijn pakaf tassen waar je vaak veel spullen in mee kan nemen en die voorzien is van meerdere vakken met ritsen. Er kan ook een vak in zitten waar je de haken eenvoudig in opbergt. Deze tassen kun je eenvoudig aan een kant van de fiets vastzetten. Na de rit kunnen ze als schouder- of handtas dienen. Dit is ideaal, omdat je daarmee geen losse tas mee hoeft te nemen.

Vind je een fietstas aan de zijkant van je fiets niet fijn? Ook deze praktische fietstassen zijn verkrijgbaar met duidelijke vrouwelijke kenmerken. De vorm van deze tassen is vrouwelijk, maar ook de bijzondere motieven maken duidelijk dat je hier als vrouw mee gezien mag worden. Kortom, er is heel veel keuze in de verschillende vrouwelijke fietstassen waar je mee voor de dag kunt komen.

Bron: Clarijs